Går mobiltelefoner och hästar ihop?

I dag går det inte många minuter utan att man själv eller någon i ens närhet tar upp mobiltelefonen och börjar surfa eller titta på annat. Även i stallet och på hästryggen finns mobiltelefonen med. Men går mobiltelefoner och hästar verkligen ihop?

Telefonen kan gå sönder

En nackdel med att ha med sig mobiltelefonen till stallet är att den kan gå sönder. Att laga Samsung eller telefoner av andra märken brukar gå bra men det är inte gratis. Ibland kan det också vara så att telefonen inte går att laga utan att bilder och annat man har på den försvinner. Det kan vara en stor nackdel om man inte har säkerhetskopierat sin telefon. Är telefonen ny kan det också vara otroligt retfullt om den går sönder. Dessutom kan hästen eller du som ryttare skadas av den trasiga telefonen.

Mobilen som säkerhetsdetalj

Det är också som så att mobilen trots allt kan vara en bra säkerhetsdetalj vid uteritt eller när du inte har möjlighet att rida tillsammans med andra. Även när du har sällskap kan något hända så att ni behöver få tag i någon som är kvar vid stallet. Kanske blir en häst halt, eller så ramlar någon av och hästen springer tillbaka till stallet. Då är mobiltelefonen extremt bra att ha till hands. Även i stallet kan det vara bra att ha en mobiltelefon. Man kanske inte behöver ha den på sig men det är i alla fall bra att se till att det alltid finns en laddad telefon i sadelkammaren. Den får gärna ha veterinärens telefonnummer inlagt så att man snabbt kan ringa om något skulle ske.

Hästen kan bli skrämd

En nackdel med mobiltelefoner är att hästen kan bli rädd för dem. Plötsliga ljud är en sådan sak som ofta skrämmer hästar och mobiltelefonens ringsignal kan vara ett sådant ljud.

Som ryttare måste man också vara uppmärksam på att hästen kan bli rädd för annat. Sitter man då och håller på med sin telefon finns det ingen möjlighet att få stopp på hästen. Risken är också stor att man inte har någon balans och att man helt enkelt ramlar av. Har man då sin telefon i handen kommer den antagligen att flyga iväg och då gör den inte mycket nytta.

Förvaring av mobiltelefonen vid ridning

När man rider kan det vara klokt att ha telefonen nära till hands. Att ha den i ett fodral på armen är ett alternativ. Man kan också förvara den i jackfickan, eller i en ficka på ridbyxorna. En del personer stoppar sin telefon i ridstrumpan eller i ridstöveln om det finns utrymme där. Var man förvarar telefonen är inte så viktigt men man bör se till att den är inställd på ljudlös under ridturen.