Kläder och utrustning för nybörjare i stallet

Du ska börja rida eller så har du ridit ett tag och känner att det är dags att investera i kläder och utrustning för ridningen. Här kommer tipsen som hjälper dig att köpa rätt ridutrustning utifrån ridvana och ekonomi.

Köp ridkläder och utrustning online

Du ska börja hålla på med hästar och lära dig rida. Först och främst är det smart att köpa kläder och utrustning online, särskilt om du vill spara pengar. Du får en bra översikt över utbudet, både olika slags ridbyxor, färger och former. Detsamma gäller hjälmar och ridvantar. Det fina med just ridbyxor är att de är väldigt förlåtande. Eftersom ridbyxor är skapade i ett stretchigt material och lätt töjer ut sig efter kroppen behöver du inte gå till en affär, som när du köper jeans. Detsamma gäller ridhjälm. Du mäter bara omkretsen på ditt huvud och tar den storlek som passar. Det finns inte heller så många hjälmstorlekar att välja mellan, så det är enkelt att välja. När du köper online på https://www.hestbolaget.se/ hittar du ridbyxor i olika färger, material och prisklasser att välja mellan. Som nybörjare kan du köpa ett par billigare ridbyxor i klassiskt stuk i en färg som du verkligen gillar. Riktiga ridbyxor underlättar dels för att det inte ska skava när du rider, dels för att du ska sitta bekvämt och lätt kunna ta dig upp och ner från hästryggen. Gå in på https://www.hestbolaget.se/ och köp ridbyxor och ridhjälm, så har du det viktigaste för att komma igång. Det är också smart att köpa ett par enkla ridvantar för ett par tior så att du får ett bra grepp om tyglarna.

Hästvärlden: Ridbyxor, hjälm, skor och säkerhetsväst

När du ska börja rida måste du ha egna ridbyxor och skor med klack. Du kan låna både ridhjälm och säkerhetsväst på ridskolan alldeles gratis. Dina skor måste ha klack av säkerhetsskäl. Om du rider i platta skor, som sportskor eller Converse finns det en risk att dina fötter åker igenom stigbyglarna och det kan vara farligt om du skulle trilla av. Du får inte fastna i stigbyglarna. I stallet vill du också ha lite tjockare och ”högre” skor eftersom boxarna och spiltorna är fyllda med spån eller halm. Du kan rida i gummistövlar, men om möjligt ska du låna ridboots eller ridstövlar av någon. Vanliga boots är inspirerade av hästmodet, så du kan faktiskt rida i dem. När du ridit ett tag är det klokt att investera i egen ridhjälm och ridskor. Köp en ny ridhjälm. Du vill inte köpa en ridhjälm som blivit använd under många år och som kanske blivit skadad. Om du har möjlighet att rida på privathäst kan det vara smart att även köpa säkerhetsväst. Säkerhetsväst är idag standard och skyddar din rygg. En billig försäkring som minskar risken för att du ska skada dig allvarligt när du trillar av en häst. Trillar av gör alla ryttare, men det brukar gå bra och ingår i hästlivet.