Ridning

Idag är det mycket populärt att hålla på med hästar, och det är många som går på ridskolor eller har en egen häst att rida på. I denna artikel kommer du att få lite grundinformation om just ridning. Man använder sig av olika ridsätt beroende på vad man vill uppnå med ridningen.

Olika ridsätt

Det finns en hel del olika sätt att rida en häst på. Det sätt som är som allra vanligast är den så kallade klassiska skolridningen, som även är kallad för engelsk ridning. Detta ridsätt har sin grund från Frankrikes samt Storbritanniens gamla läror från hovstallmästare. I princip alla olika ridsätt har sin grund i denna ridstil.

En viss stil som man använder inom galoppsporten har man för att det skall vara ett så litet luftmotstånd som möjligt för att man skall komma snabbare fram. Här sitter man högt över hästen och är lutad framåt över dess hals.

Inom westernridning så har man en mer bekväm ridstil i och med att man spenderade mycket tid på sadeln. Därför har man ganska långa stigläder och man har fötterna en bit framför resterande del av sin kropp. Denna ridstil räknas som en av de mer avslappnade typerna.