Kallblod

Kallblodet är en annan typ av häst, och denna har sitt ursprung hos skogshästen som tyvärr är utdöd idag. Denna var en mycket tung och stor häst, vilket också innebär att kallbloden är just detta. Dessa hästar har länge använts till olika typer av arbeten i och med att de är så otroligt starka. De är vanliga att använda inom jordbruk, dragarbete eller för att dra vagnar. Man kan på grund av namnet tro att kallblodshästar har en lägre temperatur på sitt blod, men så är det absolut inte utan det är helt beroende på vilka egenskaper de har.

Kallblodshästarna har alltså en mycket robust, kraftig och muskulös kropp och det är enkelt att se om en hästras är en kallblodshäst. De brukar även kännetecknas av sina kraftiga hovskägg som de har på benen.

Ardennerhästen

Den utan tvekan mest kända kallblodshästen världen över är ardennern. Denna har varit en del av många andra kallblodsrasers utveckling inom Europa. Ardennerhästen härstammar ifrån Belgien, men i och med att den vart så stor och populär så har de allra flesta länderna i Europa sin egen variant av ardennern. I Sverige har det avlats mycket på denna ras i över hundra år.